Schoonheid

Jouw mooiste wenkbrauwen

beautiful-2315_1920

Wenkbrauwen maken je gezicht. Ze kunnen je somber doen lijken, verdrietig, vermoeid, vragend, trouw en verbaasd. Kijk maar eens naar de uitdrukkingen van stripfiguren en de daarbij getekende wenkbrauwen. Mooie wenkbrauwen geven je gezicht de perfecte uitstraling.

Maar wat zijn nou mooie wenkbrauwen? Zijn dat wenkbrauwen die in de mode zijn?

Wenkbrauwen zijn mooi als ze je natuurlijke schoonheid versterken, dus ‘passen’  in je gezicht, en als de haartjes mooi en gelijkmatig zijn. De botstructuur is hierbij bepalend.  Bij mannen zijn mooie wenkbrauwen  totaal anders dan bij de vrouw. Die mogen er wat wilder en robuuster uitzien, rechter van lijn zijn en in de regel iets dichter op de ogen staan. Dit geeft een mannelijke en stoere uitdrukking. Ruud Lubbers stond bekend om zijn lange warrige wenkbrauwharen, wat mij betreft mogen dit soort wenkbrauwen rustig wat getrimd worden. Dat staat verzorgder. Bij vrouwen geven wenkbrauwen een open blik als ze voller beginnen en geleidelijk dunner eindigen in een natuurlijke boog. Helaas is niet iedereen hiermee gezegend, maar vrouwen hebben dan wel weer het voordeel dat ze dat kunnen creëren.

pexels-photo-167669

Eigenlijk dienen de wenkbrauwharen om de ogen te beschermen tegen transpiratie vocht, en de oogkassen om de ogen te beschermen tegen kwetsing. Om deze reden zie je ook vaak een litteken in de wenkbrauwen waar geen haartjes meer groeien.

Anastasia wenkbrauwen

Anastasia, een wenkbrauw goeroe uit Beverly Hills heeft de schoonheid van wenkbrauwen heel slim bestudeerd, en daarop malletjes en producten ontwikkeld, om de wenkbrauwen om te toveren tot prachtige eyecatchers.  Beroemdheden laten zich invliegen om hun wenkbrauwen door haar in shape te laten brengen door middel van het waxen van de overtollige haartjes om ze vervolgens in te kleuren met een wenkbrauwpoeder of potlood. Voor die paar weken dat de wenkbrauwen daarna mooi blijven vind ik dit nogal wat, het invliegen trouwens ook! Wat zij heel goed doet, is het kijken naar de botstructuur van een gezicht. Wie hier ook een goed oog voor heeft is visagist Mari van de Ven, en dat is natuurlijk maar goed ook.  Van hem heb ik ook veel geleerd tijdens de make-up workshops die hij in mijn schoonheidssalon gaf jaren geleden. Hij epileerde rustig weg wat hij niet wilde zien, en tekende ze prachtig bij. Bij het verwijderen van de poeder, waren dan wel de uiteinden van de wenkbrauwen weg… Maar van Mari accepteer je dat.

Hoe bepaal je je wenkbrauw vorm?

Via meetpunten kun je de ideale hoogte, breedte en tussenliggende afstand vanaf de neusbrug vast stellen.  Je legt een wenkbrauw potlood langs de neus recht omhoog en zet daar een punt, de lengte bepaal je door het potlood schuin vanaf je neus langs de ooghoek te leggen en je ziet hoe lang een wenkbrauw hoort te zijn. Het hoogste punt van de wenkbrauw is de buitenkant van de iris.  Of je gebruikt een malletje. Eén kant lukt meestal prima, de andere kost meer moeite. Een fijn gezicht komt beter tot haar recht met fijnere wenkbrauwen  en een grof gezicht mag grovere wenkbrauwen hebben. Een rond gezicht is meer gebaat bij een iets hogere wenkbrauw, en een lang gezicht bij een rechtere wenkbrauw. Het ovale gezicht kan feitelijk alles hebben. Nu klinkt dit eenvoudiger dan het is, want soms zit er gewoon geen enkele natuurlijke lijn in. Of zijn er gewoonweg geen haartjes, en dus heel lastig tekenen. Vervolgens kunnen ze dan in geschaduwd worden met een wenkbrauw poeder of potlood.

Zijn je wenkbrauwen niet gelijk?

Wees gerust, de meeste wenkbrauwen zijn niet symmetrisch. Maar weinig mensen zijn overigens symmetrisch, dat zie je het best als je achter iemand in de spiegel naar de persoon kijkt. Het wordt   ,erg moeilijk om de wenkbrauwen gelijk te krijgen, een kant lukt goed en de andere is een ramp. Sommigen trekken de spieren (wenkbrauw heffers) afzonderlijk omhoog, en de een vaker dan de ander, waardoor een wenkbrauw veel hoger lijkt te staan.  Mijn gezicht is ook verre van symmetrisch, maar met kleine trucjes is dat redelijk te verdoezelen. Doutzen Kroes is een voorbeeld van symmetrie, dus perfectie. Haar wenkbrauwen ook, tja wat is eigenlijk niet mooi aan haar?

image

Steeds minder wenkbrauwhaartjes

Men denkt dat vrijwel altijd dat dit komt doordat we vroeger zoveel geëpileerd hebben. Ten dele kan dit waar zijn, vooral de groep vijftig plus heeft lange tijd van die mega dunne lijntjes geëpileerd. Vaak is het echter ook zo dat de haren aan de uiteinde van de wenkbrauwen steeds minder worden door een trager werkende schildklier! Dat is namelijk een van de kenmerken hiervan. Ook gaan de wenkbrauwen in de loop van de jaren iets meer hangen, zoals alles iets meer gaat hangen. De ruimte tussen wenkbrauw en ogen wordt kleiner, en nee, dat is met een ooglidcorrectie niet op te lossen helaas. Het enige wat hiertegen zou helpen is een voorhoofdslift. Hierdoor ben je geneigd aan de onderkant steeds meer weg te halen, waardoor ze ook dunner worden. En ja, sommigen hebben van nature nu eenmaal erg weinig haren, en die worden in de loop van het leven dan ook steeds minder. Wenkbrauw en wimperharen hebben een gemiddelde levensduur van 6 weken en worden dan vervangen door nieuwe, gelukkig niet allemaal tegelijk.

De uiteinden van je wenkbrauwen lopen naar beneden

Wenkbrauw uiteinden staan bij sommigen van nature te laag, en zeker bij het ouder worden waardoor de boel gaat hangen. Ze krijgen dan zo’n lief trouwe honden gezicht, aandoenlijk maar het oogt niet open en vitaal. Het probleem is dat veel dames dat niet weg willen halen om niet met halve wenkbrauwen rond te lopen als ze niet bijgetekend zijn.

image

Mag je ook aan de bovenkant epileren?

Ik adviseer om dat niet te doen, omdat het gevaar bestaat dat de wenkbrauwen geleidelijk steeds lager gaan staan. Laat dit liever aan een schoonheidsspecialiste over. Bovendien zijn juist die hoogste haartjes goed te benutten om  mooie wenkbrauwen te tekenen.

Permanente make-up is voor velen een oplossing.

img_0540-edited

Als permanente make-up specialiste zijn wenkbrauwen mijn paradepaardje. Bij het tekenen van één wenkbrauw kan ik laten zien hoeveel dit doet in een gezicht. Die doet het altijd goed voor “wauw” reacties. Het geeft rust in een gezicht, ze kunnen optisch gelijk gemaakt worden en zitten de hele dag goed. De haartjes buiten de permanente make-up zijn eenvoudig te verwijderen zonder dat je de vorm uit het oog verliest. Wil je de wenkbrauwen nog bijtekenen of een schaduw aanbrengen, dan stelt dat niets meer voor. Permanente make-up is niet bedoeld als een tatoeage, maar als subtiel detail, om de mooiste wenkbrauwen te maken door hele fijne haartjes te tekenen die gemiddeld een jaar goed blijven zitten en die natuurlijk passen in een gezicht.

 

Geef een reactie