Business

Beauty ondernemer in de kijker

Een Burn-out als een cadeautje aan jezelf


Ze is diep gegaan, heel diep. Vanuit de diepte van een Burn-out heeft ze zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Om uiteindelijk met een hernieuwde visie in 2020 weer volop te gaan ondernemen in haar zo geliefde vak. Puurder dan ooit, met vele wijze levenslessen die ze zeker mee gaat nemen in haar bedrijfsvoering en klantenbegeleiding.

Huidverbetering x 3

Niet voor niets noemt ze haar bedrijf Huidverbetering x 3, dit zijn namelijk de pijlers die staan voor:

Voeding en het herstel aan de binnenkant, de aanpak aan de buitenkant en niet te vergeten de aanpak van de mindset. Deze holistische benadering staat garant voor succes, ze zijn namelijk niet los te zien van elkaar in relatie tot een gezonde huid en lichaam.

En dit is de missie van Anja, om haar klanten hierin te begeleiden.

35 jaar ervaring

Ze is geen nieuwkomer, ze draait al 34 jaar mee in de Beauty Branche. In 2020 viert ze haar 35-jarig jubileum! Nog een mooie reden van vernieuwing, want ze is nog lang niet van plan om te stoppen.

Ze startte op haar 22e een praktijk in de tuin van haar ouders. Hoe ze erbij kwam om juist deze branche te kiezen is een samenloop van omstandigheden geweest. Ze wist namelijk helemaal niet zeker wat ze wilde worden en dacht in de richting van verloskunde of fysiotherapie. Toch bouwde ze een Beauty praktijk op zonder ooit echt te kijken wat ze wilde, wat haar visie was maar regeerde vanuit de alledaagse behoeften en vraag van de consument.

Na de Havo adviseerde haar mentor eens een kijkje te nemen bij de (toen nog) particuliere opleiding Esthetica in Breda. Hoewel het haar in eerste instantie niet aansprak, veranderde dat toen ze de massages aanschouwde. Ook kampte ze zelf met acné. Het zorgende en empathische gevoel zat er bij haar diep in, dus ze ging deze opleiding volgen. Het zou haar laatste opleiding overigens niet zijn.

Ze leerde van haar  toenmalig directrice dat als je je vak maar heel goed uitoefende, je er wel kwam. Over ondernemen werd niet gesproken, terwijl dat toch de rode draad is voor een succesvol bedrijf.  Anja investeerde in heel veel kennis door hierna nog diverse opleidingen te volgen. Van respectievelijk drogist, medisch pedicure, verdiepte zich in voeding, body en mind en is recent gestart met de kennis Neurowetenschappen en NLP.

Ze heeft alles met haar ‘eigen handen’ verdiend en is financieel onafhankelijk. Geleerd door het doen, met tegenvallers en hoogtepunten. Met personeel en later weer zonder. Ze heeft een mooie eigen woning met praktijkruimte en is klaar voor een hernieuwde start.

2020

2019 stond geheel in het teken van loslaten en opladen met nieuwe energie, en tevens voorbereidingen treffend voor het aankomende jaar.

Want dat ze mee moet veranderen met een snel veranderende wereld beseft ze terdege, maar ze wil ook graag de oude ballast afschudden. Afscheid nemen van wat niet ‘meer’ werkt en doorstarten met wat goed voelt. Zich omringen met mensen die haar daarin ondersteunen en positieve energie geven. Niet wachten tot het perfect is, want dat is het nooit. Opnieuw beginnen met vertrouwen.

Dit keer gaat ze opbouwen met een heel heldere visie, die ze verkregen heeft ‘als kadootje’ voor haar burn- out. De burn-out die haar letterlijk en figuurlijk ook veel gekost heeft, want natuurlijk heeft het ook financieel de nodige impact gehad.  

Ze voelt zich weer in haar kracht staan. Haar praktijk gaat een opfrisser krijgen. Het behandel en producten aanbod ondergaat een verandering, helemaal aangepast aan de huidige tijd en niet te vergeten haar visie.

De klanten zullen als vanouds in de watten gelegd worden en door haar kundige handen en advies behandeld en begeleid worden volgens de huidverbeteringsformule x 3. Intensieve maar natuurlijke behandelingen met heel veel persoonlijke aandacht

Ze laat zich niet meer leiden door de waan van de dag of door haar klanten, maar wordt de nieuwe leider van het bedrijf wat ze voor ogen heeft.

En dat is er een die aansluit bij de consument van vandaag en morgen.

Geef een reactie