Huid & lichaam

De trend van natuurlijke Cosmeceuticals neemt toe


Er komen steeds meer wetenschappelijke bewijzen over de werking van natuurlijke ingrediënten op huidaandoeningen en veroudering.

Iedereen is op zoek naar professionele producten en behandelingen die resultaten opleveren. Ze worden steeds beter geïnformeerd over stabiele wetenschappelijk bewezen werking van ingrediënten en afleversystemen, maar ook over de nadelen die ergens aan kleven. Liever natuurlijk dan chemisch, liever veilig en de huid zoveel mogelijk intact latend.

Nu de koopkracht van de (jongere) consumenten groter wordt, zoeken ze huidverzorgingsoplossingen die ‘anders’ zijn dan de grote merken die hun ouders gebruikten.

Consumenten willen niet langer producten kopen die alleen heerlijk geuren en aanvoelen, terwijl er na het reinigen aan het eind van de dag niets veranderd blijkt te zijn, behalve dat de huid weer een dag ouder is geworden.  

De vraag naar natuurlijke ingrediënten neemt toe, mede door de ongerustheid van ingrediënten die niet altijd onschuldig blijken te zijn.

De consumenten willen krachtige en effectieve op de natuur gebaseerde producten om hun huid te verbeteren.

Ze voelen zich meer  aangetrokken tot natuurlijke merken met een sterke duurzame houding, een authentieke stem en de capaciteit om vertrouwen uit te stralen. Niet alleen voor hen, maar voor de wereld.

Hoewel instant formules (zichtbaar korte termijn resultaat) en een onberispelijke huid top of mind blijven, zal puur natuurlijke huidverzorging en een oplossing voor een probleem of wens de loyaliteit alleen maar meer aanwakkeren.

De consument is zeker bereid om een ​​meerprijs te betalen voor een cosmeceutisch product dat meer huidvoordelen oplevert.

Deze enorme diversiteit in productbeschikbaarheid levert betekenisvolle producten op die zeer werkzaam kunnen zijn.

Wat is de definitie van Cosmeceuticals?

Cosmeceuticals vertegenwoordigen een categorie producten tussen cosmetica en farmaceutische producten in die bedoeld zijn voor de verbetering van zowel de gezondheid als de schoonheid van de huid. Ze bevatten ingrediënten die de biologische functie van de huid kunnen beïnvloeden.

De term cosmeceutical is meer dan 25 jaar geleden bedacht om producten te definiëren met actieve stoffen die niet als cosmetica of medicijnen kunnen worden beschouwd.

Voor de consument betekent het een product(lijn) zonder voorschrift dat van grote invloed is op het uiterlijk en de werking van de huid. Uit het oogpunt van de regelgeving is het gewoon cosmetica en niets meer.

Natuurlijke High-Tech bewezen ingrediënten en afleversystemen. Ze bestaan, en hebben een huidverbeterende werking.

Waar richten de Cosmeceuticals zich op?

De Cosmeceuticals richten zich met name op voorkomen en zichtbare herstel van (vroegtijdige) veroudering en schade door de klimatologische agressies en verontreinigende stoffen.

De stedelijke vervuiling, het blauwe licht van onze digitale apparatuur en  overmatige zon zijn allemaal externe stressoren. Door steeds meer blootstelling hieraan, ondervinden we ook meer hinder van huidaandoeningen.

Pigment is zo’n voorbeeld van opgelopen schade. Een ontsierende en complexe  aandoening, waardoor een Cosmeceutical een aangewezen oplossing biedt in het bleken en remmen van de melaninesynthese.

Cosmeceutische regimes bevatten reinigende middelen, scrubs, maskers en moisturizers als basis van de therapeutische aanpak.

Producten en mechanische apparatuur combineren allemaal actieve ingrediënten met exfoliatie om de gladheid van de huid te verbeteren en de lichtreflectie van het huidoppervlak te vergroten alsmede de opname van de actieve stoffen te vergroten.

Plantaardige stoffen kunnen ontstekingsremmende, antioxiderende, hydraterende, UV-beschermende en andere effecten bieden. Een veelvoud van plantaardige ingrediënten worden vermeld als ingrediënten in populaire cosmeceuticals, waaronder vitaminen, peptiden, groeifactoren en botanische extracten.

Huidblekende cosmeceuticals wijken af ​​van het gebruik van hydrochinon en bevatten in plaats daarvan steeds meer natuurlijke ingrediënten, zoals liquiritin, isoliquertin, aloesin, arbutin, en vitamine C. Anti-aging cosmeceutical moisturizers kunnen sommige van de nieuw ontwikkelde peptiden of topische vitamines gebruiken om hun claims te ondersteunen.

Geef een reactie